Home Blog • Kilka słów o tofu

Kilka słów o tofu

tofu-1478700_640

Tak modne i popularne tofu, to nic innego, jak ser z mleka sojowego. Nie cieszy się on dobrą sławą, ani wśród wegan, ani wśród osób mięsożernych. Miejskie legendy głoszą, że smakuje jak papier, jest gumowatej konsystencji i totalnie nie da się go przyrządzić, by było smaczne. Nic bardziej mylnego!

Prawda jest taka, że wiele osób nie wie, jak obchodzić się z tofu i puszczają w świat nieprawdziwe informacje. Z reguł próby jedzenia tofu kończą się na degustacji nieprzyprawionego sera. To prawda, że naturalny smak tofu jest nijaki, ale jeśli się go dobrze potraktuje, potrafi świetnie zastąpić chociażby lubianą fetę.

 

 

Share This:

In Blog

Author:Tatiana Stachura

One response to  “Kilka słów o tofu”

  • Koral Sierpień 4, 2016 at 9:55 am Reply 

    Rewelacja artykuł. Na najbliższy weekend zaplanowałem sobie eksperymenty z tofu. Na pewmno jeszcze tutaj wrócę!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*

*

*